Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ψάχνει προπονητή ο ΑΠΟΕΛ

Για κάποιους ενδεχομένως να μην αποτελεί καν είδηση. Σε τελική ανάλυση η συντριπτική πλειονότητα των Μ.Μ.Ε. παρουσιάζει τον Πάουλο Σέρτζιο ως προπονητή υπό προθεσμία και το μοιραίο να άπτεται απλώς του επόμενου ατυχούς αποτελέσματος, της κατάλληλης χρονικής συγκυρίας ή/και της εύρεσης διαδόχου.
Επειδή δεν είχα πειστεί ότι η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έχει άρει την εμπιστοσύνη της στον Πορτογάλο προπονητή της ομάδας, ομολογώ ότι είχα προσπεράσει αδιάφορα όλη την ονοματολογία περί του αντικαταστάτη του 45χρονου τεχνικού.

Με αφορμή, ωστόσο, το αποψινό παιχνίδι των πρωταθλητών με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης συνομίλησα με Γερμανούς συναδέλφους, των οποίων την αξιοπιστία έχω ελέγξει επανειλημμένα. Και η πρώτη κουβέντα τους ήταν «τι συμβαίνει με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ; Από την πιάτσα των ατζέντηδων στη Γερμανία έχουμε πληροφορηθεί ότι ο σύλλογος ψάχνει για αντικαταστάτη»…
Κατά τα φαινόμενα, συνεπώς, το λάδι στο καντήλι του Σέρτζιο σώνεται πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι θα ανέμενε κάποιος από τη διοίκηση Ερωτοκρίτου. Και αφ’ ης στιγμής η τελευταία δεν έχει δείξει να άγεται και να φέρεται από τις επιθυμίες της κερκίδας (που εδώ και καιρό έχει ζητήσει αλλαγή τεχνικής ηγεσίας), δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
Είτε ο Πορτογάλος έχει χάσει ήδη τα αποδυτήρια, κοινώς δεν εμπνέει πλέον τους ποδοσφαιριστές του και δεν τους πείθει ότι μπορεί να τους οδηγήσει στην επιτυχία, είτε έχει βάση η πρόσφατη διαρροή για διόλου ενθαρρυντικά αποτελέσματα στα εργομετρικά των παικτών.
Στην πρώτη περίπτωση, το έγραψα ήδη σε προηγούμενη ανάρτηση, η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας είναι επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Στη δεύτερη περίπτωση γίνεται κατανοητό ποια μπορεί να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των διοικούντων με τον Σέρτζιο, εγείρονται ωστόσο άλλα ερωτήματα.
Όπως π.χ. ποια εγγύηση υπάρχει ότι αυτή τη φορά θα επιλεγεί προπονητής με ορθά αγωνιστικά κριτήρια; Στην τελική οι ίδιοι άνθρωποι που αποφάσισαν το καλοκαίρι, θα αποφασίσουν και τώρα. Και επίσης: με αγγλικές εβδομάδες τουλάχιστον ως το τέλος του 2013, με πρόσθετες τέσσερις αγωνιστικές και δίχως επαρκή διακοπή στο αγωνιστικό καλεντάρι για την υλοποίηση έστω μια υποτυπώδους μίνι-προετοιμασίας, τι είδους προπονητής θα δεχτεί να αναλάβει μεσούσης της περιόδου μια «καμμένη» ομάδα με απαίτηση για κατάκτηση του πρωταθλήματος προσφέροντας συνάμα και καλό θέαμα;
Βασανιστικές απορίες αναντίλεκτα, ωστόσο, αν οι Γερμανοί συνάδελφοι αποδειχτούν εκ νέου αξιόπιστοι, σύντομα θα έχουμε απαντήσεις σε όλες. Και τότε θα έχουμε σίγουρα μπόλικη τροφή για περαιτέρω συζητήσεις και αναλύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου