Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η «ο-σκοπός-αγιάζει-τα-μέσα»… ειλικρίνεια του Ενρίκε!



Δημόσιο έπαινο έλαβε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ο Ζοζέ Ενρίκε, επειδή μετά το πέρας του νικηφόρου για τον Ερμή αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ παραδέχτηκε ότι στη φάση του 1-0 έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι. Αν τέτοιου είδους ειλικρίνεια αξίζει συγχαρητηρίων, μάλλον πρέπει να καταργηθεί το fair play.

Διότι το τελευταίο θα υπαγόρευε να πάει ο ίδιος ο 33χρονος επιθετικός στον διαιτητή, να τον ενημερώσει ότι σκόραρε αντικανονικά και να ζητούσε να ακυρωθεί το παράνομο τέρμα του. Δεν θα έκανε δα και κάτι πρωτοφανές. Μόνο στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγραφεί σχετικά περιστατικά από την πρώτη κατηγορία της Ιταλίας (Ντανιέλε ντε Ρόσι, 2006) και τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας (ΜάριουςΈμπερς, 2012) μέχρι και τις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Μεσσηνίας (ΓιώργοςΚαλδής, 2013).
Αυτοί οι ποδοσφαιριστές αξίζουν πραγματικά και επαίνων και βραβείων fair play. Όχι ο Πορτογάλος, ο οποίος την κρίσιμη στιγμή πορεύτηκε με το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και κατόπιν εορτής αποφάσισε να εμφανιστεί «ειλικρινής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου