Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η αποδελτίωση της 16ης αγωνιστικής



Τέρματα με το… τσουβάλι, ένα ιστορικό ρεκόρ του Απόλλωνα, δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προπονητικές πρεμιέρες, ένα μάλλον απρόσμενο «διαζύγιο» και μισή ντουζίνα νέα πρόσωπα στο πρωτάθλημά μας συνέθεσαν το μωσαϊκό της 16ης στροφής της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Αναλυτικά:

Βροχή από γκολ: Με μέσο όρο τεσσάρων τερμάτων ανά παιχνίδι ολοκληρώθηκε η μέχρι στιγμής πιο παραγωγική αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το προηγούμενο ρεκόρ των 26 τερμάτων (8η αγωνιστική) είχε «πέσει» ήδη πριν τη δευτεριάτικη αναμέτρηση Νέας Σαλαμίνας-Εθνικού Άχνας, εν τέλει το κοντέρ σταμάτησε στα 28 γκολ.
Ιστορική επιτυχία: Το θριαμβευτικό 4-2 στο ΓΣΠ δεν ήταν για τον Απόλλωνα μόνον το πρώτο διπλό επί της Ομόνοιας έπειτα από μια δεκαετία ή απλώς η έκτη εκτός έδρας επιτυχία του στο τρέχον πρωτάθλημα (ουδεμία άλλη ομάδα έχει άνω των τεσσάρων διπλών). Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι εν ενεργεία κυπελλούχοι κατάφεραν να επιβληθούν του «τριφυλλιού» και στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου! Χρειάστηκε να περάσουν 109 παιχνίδια για το συγκεκριμένο επίτευγμα, αλλά για τους «γαλανόλευκους» της Λεμεσού η αναμονή μάλλον άξιζε τον κόπο…
Πρεμιέρα-εφιάλτης: Στην πρώτη παρουσία του στον πάγκο της Ομόνοιας ο Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα είδε την ομάδα του α) να χάνει με τραυματισμό δύο παίκτες ήδη από το πρώτο ημίχρονο, β) να μένει πίσω στο σκορ από πέναλτι-εφεύρεση και να αποτυγχάνει να ισοφαρίσει με κανονικότατο δικό της, γ) να δέχεται για πρώτη φορά στο ΓΣΠ δύο τέρματα πριν την ανάπαυλα, δ) να μετρά τέσσερα αντίπαλα γκολ για πρώτη φορά στη σεζόν, ε) να υφίσταται την πρώτη εντός έδρας ήττα στην περίοδο και στ) να ηττάται μόλις για πέμπτη φορά (επί συνόλου 56 αγώνων) στη Λευκωσία από τον Απόλλωνα. Χειρότερα δεν γινόταν για τον 56χρονο Ισπανό…
Πρεμιέρα-όνειρο: Δύο μέρες μετά την επισημοποίηση της πρόσληψής του ο Απόστολος Μακρίδης τερμάτισε το σερί ηττών του Εθνικού Άχνας (από ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΕΛ και ΑΕΚ) με το σημαντικότατης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας 1-0 στο «Αμμόχωστος» επί της Νέας Σαλαμίνας.
Αιφνίδιο διαζύγιο: Το προαναφερθέν αποτέλεσμα αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας. Η ήττα, η εμφάνιση και η απόφαση για κατάρτιση 15μελούς αποστολής ώθησαν μερίδα των οπαδών του προσφυγικού σωματείου να ξεσπαθώσουν κατά του Ελλαδίτη τεχνικού και να προκαλέσουν εν τέλει την απομάκρυνσή του. Προφανώς οι συγκεκριμένοι οπαδοί εκτιμούν ότι στην προπονητική πιάτσα κυκλοφορούν πλείστοι που με μια ομάδα που δεν έχουν προετοιμάσει και στελεχώσει, μ’ ένα διόλου ισορροπημένο ρόστερ και με σκάρτη μια καλή ενδεκάδα είναι ικανοί να συλλέξουν 24 βαθμούς σε 15 αγωνιστικές. Οψόμεθα για το αν έχουν δίκαιο…
Κούκλια… εσωτερικού: Ήταν προφανές ότι αν ο Άρης δεν σημείωνε την πρώτη εντός έδρας νίκη του απέναντι στους νεοφώτιστους, μάλλον δεν θα την πετύχαινε ποτέ. Η ΑΕΚ κυνηγά την παραμονή με μόνο όπλο το «Παφιακό», αφού εκτός της επαρχίας της σε εννέα εξόδους μετρά ισάριθμες ήττες με παθητικό 33 τερμάτων! Πιο οικονομικά θα της έβγαινε να… ταχυδρομούσε τους τρεις βαθμούς κάθε δεύτερη αγωνιστική.
Νεοφερμένοι: Μισή ντουζίνα νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν το περασμένο τριήμερο την παρθενική τους εμφάνιση στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τους Γιούχα Χάκολα (Άρης), Τόνι, Ντάνι Τορτολέρο (αμφότεροι Δόξα), Αντρίγια Καλουτζέροβιτς (ΑΕΛ), Ματία Τσινκουίνι (Παραλίμνι) και Αλέξανδρο Καλογέρη (Νέα Σαλαμίνα). Άλλοι τρεις επανεμφανίστηκαν στα μέρη μας με νέα φανέλα (Τομ Ντάεμεν, Εντουάρντο Πιντσέλι και Κένι Ζιλέ), ενώ ντεμπούτο με δεύτερη ομάδα εντός της ίδιας περιόδου έκανε ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Ερμής). Τέλος, προερχόμενοι από τις ακαδημίες των ομάδων τους, μας συστήθηκαν ποδοσφαιρικά οι Παναγιώτης Αρτυματάς, Αντώνης Κουμής (αμφότεροι Παραλίμνι) και Τιμόθεος Παύλου (Νέα Σαλαμίνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου