Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τι μου έμεινε από την 5η αγωνιστική



1. Το νέο πρόσωπο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ: Ως υπηρεσιακός διάδοχος του Πάουλο Σέρτζιο ο Γιάννος Ιωάννου χάρισε στον Πιέρο Σωτηρίου την (εντός συνόρων) πρώτη του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Αν έμενε στον πάγκο και μετά τη διακοπή, μάλλον θα βλέπαμε και την αντίστοιχη πρεμιέρα του Κώστα Αρτυματά.
2. Το σερί του Μάρκος ντε Αζεβέδο: ο Βραζιλιάνος σκοράρει αδιάλειπτα εδώ και τρεις αγωνιστικές και «απειλεί» το αντίστοιχο ρεκόρ των Σα (ΑΕΛ) και Κολαούτι (Ανόρθωση) στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι ντε Αζεβέδο και Κολαούτι, άλλωστε, είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές που έχουν περισσότερα τέρματα από τις συμμετοχές τους.

3. Τα… τάλιρα της ΑΕ Κουκλιών: από το εκτός έδρας 2-5 από τον Ερμή στο εντός έδρας 1-5 από την Ανόρθωση. Κατέρρευσε απότομα η αμυντική λειτουργία των νεοφώτιστων, μολονότι δεν υπήρξαν αλλαγές προσώπων στα μετόπισθεν.
4. Τα χαμένα πρώτα ημίχρονα της Αλκής: κόντρα στην Ομόνοια το μοιραίο τέρμα ήρθε στις καθυστερήσεις, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία πως η «αθάνατη» έχει πάει πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και στις πέντε αγωνιστικές!
5. Η πρεμιέρα της Νέας Σαλαμίνας: στο εκτός έδρας 1-0 επί του Παραλιμνίου ο σύλλογος της Αμμοχώστου κράτησε ανέπαφη την εστία του για πρώτη φορά στη σεζόν! Αλκή, Παραλίμνι και Ερμής περιμένουν ακόμη την αντίστοιχη πρεμιέρα...
6. Η αφλογιστία της Δόξας: στο εντός έδρας 0-2 από τον Απόλλωνα ο σύλλογος της Κατωκοπιάς έμεινε «άσφαιρος» για πρώτη φορά στη σεζόν. Αποχώρησε τοιουτοτρόπως από το κλαμπ των ομάδων που σκοράρουν αδιάλειπτα από την πρεμιέρα (ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕ Κουκλιών).
7. Ο Σταμπόλζιεφ του Παφιακού: τρεις φορές έχει βρει δίχτυα μέχρι σήμερα ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, από μία σε κάθε ένα από τα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕ Κουκλιών.
8. Τα εκρηκτικά ξεκινήματα του Ερμή στην επανάληψη: κόντρα σε Δόξα, Κούκλια και Εθνικό οι «φτεροπόδαροι» σκόραραν (αθροιστικά) πεντάκις στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου -μακράν η κορυφαία επίδοση στο πρωτάθλημα.
9. Ο… γκαντέμης Λίλιου: με εξαίρεση την πρεμιέρα (0-2 από την ΑΕΛ) ο Εθνικός Άχνας άνοιξε το σκορ στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές, σε όλες με τον Βραζιλιάνο επιθετικό, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια πανηγύρισε μόλις μία νίκη (μια ισοπαλία και δύο ήττες στα άλλα τρία)!
10. Τα μηδενικά της επανάληψης: μετά από πέντε αγωνιστικές δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει πετύχει και δεχτεί γκολ πριν την ανάπαυλα, στο δεύτερο ημίχρονο υπάρχουν δύο με ανέπαφες εστίες (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια) και τρεις που δεν έχουν σκοράρει ακόμη (Παραλίμνι, Αλκή και Εθνικός Άχνας).
11. Το ρεκόρ σε αποβολές: οι τρεις κόκκινες σε επτά παιχνίδια συνιστούν το (προσωρινό;) ζενίθ για την τρέχουσα περίοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου