Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κυπριακά διαμαντάκια!

Όταν στα μέσα του περασμένου Απριλίου ανακοινωνόταν η επιστροφή στο πρωτάθλημα των 14 ομάδων (και η μείωση της ανταγωνιστικότητας στο βωμό της οικονομικής επιβίωσης) τα μικρομεσαία σωματεία είχαν επιχειρήσει να χρυσώσουν το χάπι στους ποδοσφαιρόφιλους υποσχόμενα για περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε γηγενή ταλέντα.

Μολονότι ο βαθμός τήρησης αυτής της υπόσχεσης θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να είναι σημαντικά μεγαλύτερος, υπάρχουν Κύπριοι πιτσιρικάδες που -μετά από 10 στροφές στην αγωνιστική περίοδο 2015/16- κερδίζουν τις εντυπώσεις. Δεν αγωνίζονται σε συλλόγους κορυφής, δεν έλκουν τα φώτα της δημοσιότητας, δεν είναι αναγνωρίσιμοι από το πλατύ κοινό, είναι όμως νεαροί (σ.σ. ο πιο μεγάλος βαδίζει στα 24, ο πιο μικρός στα 19), παίρνουν χρόνο συμμετοχής και σημαντικές ευθύνες σε μικρομεσαίες ομάδες και αφήνουν υποσχέσεις πως μπορούν ν’ αποτελέσουν το αύριο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο «Ρεπόρτερ» ξεδιαλέγει και παρουσιάζει τα εν λόγω «διαμαντάκια» με βασικό κριτήριο την παρουσία τους στο αρχικό σχήμα της ομάδας τους σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια.

Θεοδόσης Κύπρου (Άρης)
Ηλικία: 24 (24.02.1992)
Θέση: Επιθετικός
Συμμετοχές/Γκολ: 9/-
Ξεπήδησε από τις ακαδημίες της Ομόνοιας, έπαιξε σε Χαλκάνορα, ξενιτεύτηκε στην Καλλονή, αλλά σε επίπεδο α’ κατηγορίας ξεδιπλώνει τις αρετές του με τη φανέλα του Άρη (επτά παιχνίδια ως βασικός). Ταχύτατος, μαχητικός, δεν αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα, χρειάζεται καλύτερες τοποθετήσεις και καλύτερα τελειώματα.

Γιάννης Ευσταθίου (Άρης)
Ηλικία: 23 (14.02.1993)
Θέση: Αριστερός μπακ-χαφ
Συμμετοχές/Γκολ: 9/-
Προϊόν των ακαδημιών του Απόλλωνα πέρασε από ΑΕΖ και Νέα Σαλαμίνα, προτού μεταγραφεί το προηγούμενο καλοκαίρι στον Άρη, στον οποίο είναι βασική μονάδα και στην α’ κατηγορία. Ιδιαίτερα ταχύς, με καλά ανεβάσματα στην επίθεση και καλές επιστροφές, θα απασχολήσει την εθνική, αν συνεχίσει στον τρέχοντα ρυθμό εξέλιξης-βελτίωσης.

Κύπρος Χριστοφόρου (Άρης)
Ηλικία: 23 (24.03.1993)
Θέση: Δεξιός μπακ
Συμμετοχές/Γκολ: 10/-
Με 22 συμμετοχές πιστώθηκε σημαντικό μερίδιο στην άνοδο της «ελαφράς ταξιαρχίας», στην οποία συνεχίζει να έχει καπαρωμένη θέση βασικού και στα μεγάλα σαλόνια. Το ταλέντο και η προοπτική του προσέλκυσαν πρόσφατα το ενδιαφέρον του (τέως προπονητή του Παναθηναϊκού) Γιάννη Αναστασίου.

Μηνάς Αντωνίου (Άρης)
Ηλικία: 22 (22.02.1994)
Θέση: Εξτρέμ, επιθετικός
Συμμετοχές/Γκολ: 9/-
Βγήκε από τις ακαδημίες της ΑΕΛ, έπαιξε ως δανεικός σε Ερήμη και ΑΕΖ, έχει περάσει απ’ όλες τις μικρές εθνικές κι αυτή τη χρονιά εξοικειώνεται με τη μεγάλη κατηγορία φορώντας τη φανέλα του Άρη. Αεικίνητος, ταχύς, με αγωνιστικό θράσος και τεχνική, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Θωμάς Ιωάννου (Πάφος)
Ηλικία: 20 (19.07.1995)
Θέση: Αριστερός μπακ-χαφ
Συμμετοχές/Γκολ: 9/-
Διεθνής με την U19, αγωνιζόταν στην ΑΕΠ, προτού το περασμένο καλοκαίρι μετακινηθεί στην Πάφος FC, με την οποία κέρδισε την άνοδο κι ένα συμβόλαιο ως το 2017. Και στα μεγάλα σαλόνια αποτελεί βασική επιλογή στο αριστερό άκρο της ομάδας του, αν στο ταλέντο του προσθέσει και σταθερότητα απόδοσης πολύ σύντομα θα κάνει το άλμα στην καριέρα του.

Κυριάκος Παναγή (Άρης)
Ηλικία: 20 (22.04.1996)
Θέση: Αμυντικός μέσος
Συμμετοχές/Γκολ: 8/-
Έμαθε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Απόλλωνα, αλλά ξεδιπλώνει το ταλέντο του στη μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα του συμπολίτη.    «Μηχανάκι» ως συνδετικός κρίκος άμυνας κι επίθεσης, μπαίνει άφοβα σε όλες τις μονομαχίες, έχει καλή τεχνική και έχει κερδίσει ήδη την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Μάριος Ηλία (Εθνικός Άχνας)
Ηλικία: 19 (19.05.1996)
Θέση: Επιθετικός
Συμμετοχές/Γκολ: 9/1
Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά. Γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Κόκου Ηλία, και προϊόν των ακαδημιών του προσφυγικού σωματείου, υπέγραψε πρόσφατα πολυετές συμβόλαιο. Ταχύτητα, τρεξίματα, αγωνιστική οξυδέρκεια και καλές τοποθετήσεις συνθέτουν το προφίλ του, με την εμπειρία θα επέλθει και η αύξηση της παραγωγικότητάς του.

Αντώνης Κουμής (ΕΝΠ)
Ηλικία: 19 (11.02.1997)
Θέση: Μέσος, εξτρέμ
Συμμετοχές/Γκολ: 7/-

Βλαστάρι των ακαδημιών της Ένωσης εντυπωσιάζει με την τεχνική, την ντρίμπλα και το αγωνιστικό θράσος του. Μολονότι η φυσική (κι αγαπημένη) θέση του είναι κεντρικός μέσος («οκτάρι») μέχρι στιγμής στη μεγάλη κατηγορία αγωνίζεται ως δεξιός χαφ. Έχει πλεόνασμα ταλέντου και μεγάλα περιθώρια ανέλιξης, αν δουλέψει σκληρά και μεθοδικά.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ στις 15.11.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου