Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΠ, όπως λέμε… ευρωζώνη!



Απολογούμαι προκαταβολικά για τον μη ενθουσιασμό μου από τα πλάνα της Κ.Ο.Π. περί ριζικής αναδιάρθρωσης του ποδοσφαίρου μας. Παραμένω ένθερμος υποστηρικτής της μείωσης του αριθμού των κυπριακών ομάδων α’ και β’ κατηγορίας, παραμένω όμως και οπαδός της κοινής λογικής.
Και αυτή υπαγορεύει ότι η αιτία του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει και η λύση του. Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα, η πανταχόθεν και σφοδρότατα επικριθείσα διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η οποία εφευρίσκει διαρκώς τρόπους να ξεπερνά το χειρότερο εαυτό της (με πρόσφατα παραδείγματα τις περιπτώσεις Μιγκέλ και Μπόρδα), αυτή η Κ.Ο.Π. ως δια μαγείας θα πρωτοστατήσει και θα χαράξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο του κυπριακού ποδοσφαίρου;

Μόνον κάποιος ανίδεος, αφελής, αθεράπευτα ρομαντικός ή έχων προσωπικό συμφέρον από μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να το πιστέψει. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Προφανώς, αφού στην κυπριακή κοινωνία κυκλοφορούν υποστηρικτές της άποψης ότι η σωτηρία της χώρας από την οικονομική ύφεση μπορεί να επέλθει εντός της ευρωζώνης, ήτοι της γενεσιουργού αιτίας αυτής της ύφεσης.
Το ευρώ (αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο πως είναι) μια αμιγώς τραπεζιτική επινόηση με αποκλειστικό στόχο την κερδοσκοπία. Ένα ιδιωτικό νόμισμα (ουδεμία χώρα μπορεί να το κόψει, παρά μόνο να το δανειστεί αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το χρέος της) που -μετά τις Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο- απειλεί να βάλει στη μηχανή του κιμά ακόμη και την ίδια τη Γερμανία (σ.σ. ήδη το Οικονομικό Ινστιτούτο της χώρας ανακοίνωσε για πρώτη φορά αρνητικό πρόσημο για το πρώτο τρίμηνο του 2013)!
Κι ενώ υπάρχει απτό το παράδειγμα της Ισλανδίας -που μένοντας εκτός ευρώ αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη των τραπεζών, έστειλε σπίτια τους (ή φυλακή) τους φιλομνημονιακούς πολιτικούς, έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δημιούργησε νέο σύνταγμα (απευθείας από το λαό) και σήμερα καταγράφει εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης- στην Κύπρο (και στην Ελλάδα) υπάρχουν ακόμη υποστηρικτές της άποψης πως ο κοσμάκης οφείλει μέσα από πλειάδα αντισυνταγματικών μέτρων να εξαθλιωθεί μέχρι θανάτου, προκειμένου να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να επιβιώσουν οι ιδιωτικές τράπεζες που ανεξέλεγκτα επιδίδονται σε παιχνίδια κερδοσκοπίας και τοκογλυφίας.
Αφού συνεπώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι (τόσο ανίδεοι, αφελείς, αθεράπευτα ρομαντικοί ή έχοντες προσωπικά συμφέροντα από μια τέτοια εξέλιξη) στην κοινωνία μας, γιατί να μην υπάρχουν και στο ποδόσφαιρό μας, το οποίο αποτελεί μικρογραφία της;
Μπορεί οι Μάγιας να διαψεύστηκαν στην πρόβλεψή τους για το τέλος του κόσμου, αλλά προσωπικά τολμώ να προφητέψω ότι και η χώρα θα ξεπεράσει την ύφεση εντός ευρωζώνης και το ποδόσφαιρό μας θα αναβαθμιστεί με πρωτοβουλία αυτής της Κ.Ο.Π. Πότε; Την ημέρα που ο σκύλος θα πιάσει (και θα πάψει να κυνηγά) την ουρά του… Καλές Γιορτές σε όλους!
Δημοσιεύτηκε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου