Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

UEFA Best Player in Europe Award: Ριμπερί, Μέσι ή Ρονάλντο;



Τους τελικούς τρεις υποψηφίους για τη διάκριση του Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς στην Ευρώπη ανακοίνωσε σήμερα η UEFA. Πρόκειται για τον Γάλλο Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν) και τους -συνήθεις υπόπτους πλέον, αφού ήταν υποψήφιοι και την περασμένη διετία- Λιονέλ Μέσι (Αργεντινός, Μπαρσελόνα) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογάλος, Ρεάλ Μαδρίτης). Το εν λόγω βραβείο (UEFA Best Player in Europe Award) προέκυψε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, και συνδιοργανώνεται από την UEFAκαι την European Sports Media, της οποίας μέλη είναι τα ακόλουθα έντυπα: kicker(Γερμανία), A Bola (Πορτογαλία), De Telegraaf (Ολλανδία), Marca (Ισπανία), ELF (Ολλανδία), Fanatik(Τουρκία), Frankfurter Allgemeine Zeitung (Γερμανία), Sport-Express(Ρωσία), Sport-Magazine (Βέλγιο), Tipsbladet (Δανία) και World Soccer (Αγγλία).


Υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη είναι όλοι οι παίκτες (ανεξαρτήτως εθνικότητας), οι οποίοι την περασμένη περίοδο αγωνίστηκαν σε σύλλογο χώρας-μέλους της UEFA. Οι ποδοσφαιριστές αξιολογούνται με βάση τις επιδόσεις τους εντός κι εκτός συνόρων, καθώς και με την εθνική τους ομάδα, από το Σεπτέμβριο του 2012 ως και τον Αύγουστο του 2013.
Στην πρώτη φάση της διαδικασίας καθένας από τους 53 αθλητικογράφους (σ.σ. ένας για κάθε χώρα-μέλος της UEFA) κατάρτισε μια λίστα πέντε παικτών, εκ των οποίων ο πρώτος έλαβε πέντε πόντους, ο δεύτερος τέσσερις, ο τρίτος τρεις κ.ο.κ. Οι δέκα ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη βαθμολογία πέρασαν στον επόμενο γύρο, όπου οι 53 αθλητικογράφοι επέλεξαν τους κατά τη γνώμη τους τρεις κορυφαίους ποδοσφαιριστές δίνοντας πέντε πόντους στην πρώτη τους επιλογή, τέσσερις στη δεύτερη και τρεις στην τρίτη. Οι Ριμπερί, Μέσι και Ρονάλντο κατέλαβαν τις πρώτες τρεις θέσεις σε αυτήν την ψηφοφορία ακολουθούμενοι κατά σειρά από τους:
4. Άριεν Ρόμπεν (Ολλανδός, Μπάγερν)       57
5. Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Πολωνός, Ντόρτμουντ) 39
6. Τόμας Μίλερ (Γερμανός, Μπάγερν)         38
7. Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (Γερμανός, Μπάγερν)            32
8. Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλός, Τότεναμ)            24
9. Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Σουηδός, Παρί Σ.Ζ.)     14
10. Ρόμπιν φαν Πέρσι (Ολλανδός, Μάντσεστερ Γ.) 10
Η τελική ψηφοφορία μεταξύ Ριμπερί, Μέσι και Ρονάλντο θα είναι ηλεκτρονική και θα γίνει ζωντανά στις 29 Αυγούστου, στο «Γκριμαλντί Φόρουμ» του Μονακό, στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του UEFA Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου