Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Έκτορ Γκονζάλες: «Χτυπάμε τους πάντες!»



Τον συναντήσαμε, μαζί με τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του Χοσέ Μανουέλ Ρέι, μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή. Στον Explorer του «έτρεχε» ένα από τα αναρίθμητα βιντεάκια του YouTube. «Βλέπετε το φιλικό της Τετάρτης μεταξύ Βενεζουέλας και Παναμά;», ήταν η αυθόρμητη ερώτηση. «Βλέπουμε το... ξύλο μεταξύ Βενεζουέλας και Παναμά!», απάντησε ο Έκτορ Γκονζάλες και με το δάχτυλο έστρεψε το βλέμμα μας στην οθόνη του υπολογιστή, όπου η σύρραξη των παικτών των δύο ομάδων κορυφωνόταν.
Τα επεισόδια έλαβαν χώρα αμέσως μετά την ισοφάριση της Παραγουάης σε 1-1 με πέναλτι του Μαλντονάντο στο 91’ και παρατηρώντας τα στην πλήρη έκτασή τους ήταν αδύνατον να αποφύγουμε το ακόλουθο σχόλιο: «Ευτυχώς που δεν ήσουν εκεί...»

Χαμογέλασε συγκαταβατικά. Η εξασφάλιση από την ΑΕΚ της μη συμμετοχής του (όπως και του Ρέι) στο φιλικό της περασμένης Τετάρτης ήταν φανερό πως αποτελούσε προϊόν καλής τύχης. Ούτως ή άλλως, πολύ δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τον βραχύσωμο κι εξαιρετικά αλέγκρο Έκτορ στο επίκεντρο τέτοιων συρράξεων.
«Ίδια νοοτροπία»
Εδώ και εννέα μήνες ο συνονόματος του μυθικού βασιλιά της Τροίας κατοικοεδρεύει στη Λάρνακα. Το δοκιμαστικό πρώτο εξάμηνο στέφθηκε με επιτυχία τόσο για τον ίδιο όσο και για την ΑΕΚ. «Το πρώτο διάστημα αντιμετώπισα προβλήματα προσαρμογής. Όχι τόσο νοοτροπίας ή κλίματος. Αυτά είναι σχεδόν ίδια στη Λ. Αμερική και στην Κύπρο. Απλώς, για τους ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές η γλώσσα είναι πάντα ένα μεγάλο εμπόδιο, ευτυχώς όμως, όταν ήμουν μικρός, οι δικοί μου με είχαν στείλει να μάθω αγγλικά, τα οποία εξάσκησα και βελτίωσα αγωνιζόμενος εκτός Βενεζουέλας», θυμάται ο 30χρονος.
Αναρωτηθήκαμε τι τον έφερε στο νησί της Αφροδίτης: η φιλοδοξία, η προοπτική ή το χρήμα; «Έξι χρόνια πριν έρθω εδώ, είχα φύγει από τη Βενεζουέλα κι αγωνιζόμουν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, με τελευταίο εκείνο στο Εκουαδόρ. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε η προοπτική να παίξω στην Κύπρο. Το συζήτησα με τη γυναίκα μου και κρίναμε πως στα 29 μου ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μεταναστεύσουμε στην Ευρώπη», αποκάλυψε την ιστορία του ερχομού του ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ, ο οποίος ζει στη Λάρνακα μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του.
«Δεν φοβόμαστε την Ομόνοια»
Επόμενο κεφάλαιο: το αγωνιστικό. «Σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν η ομάδα έχει ενισχυθεί ουσιαστικά. Στοχεύουμε σε ένα καλύτερο πλασάρισμα από την περυσινή έβδομη θέση, γιατί όχι και στην έξοδο στην Ευρώπη. Αυτή μπορεί να έρθει και μέσω του κυπέλλου, το οποίο επίσης είναι στόχος μας. Δεν έχουμε θέσει σε προτεραιότητα κάποια από τις δύο διοργανώσεις. Μας ενδιαφέρουν αμφότερες και χτυπάμε κάθε αντίπαλο και παιχνίδι», ξεκαθάρισε χωρίς περιστροφές ο Γκονζάλες.
«Στην πρεμιέρα κόντρα στον Άρη δεν παίξαμε τόσο καλά όσο στα τελευταία τρία, τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, αλλά στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν το μοναδικό που μετράει είναι οι νίκες κι εμείς κερδίσαμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Ομόνοια, μια παραδοσιακή δύναμη στην Κύπρο. Η αποστολή μας είναι δύσκολη, αλλά έχουμε ελπίδες. Δεν φοβόμαστε την Ομόνοια κι αν πιάσουμε καλή απόδοση, μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο μέσος από τη Βενεζουέλα.
Ο Χοσέ Μανουέλ Ρέι παρενέβη. «Μολονότι είμαι λίγο καιρό εδώ, έχω αντιληφθεί πως η ΑΕΚ έχει συγκροτήσει ένα πολύ καλό σύνολο. Έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες σε καίριες θέσεις και πιστεύω πως μπορούμε να μείνουμε εντός στόχων στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο ως το φινάλε. Η Ομόνοια είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, αλλά αν θέλουμε να έχουμε μεγάλες βλέψεις πρέπει να παίρνουμε αποτελέσματα ακόμη κι απέναντι σε τέτοιες ομάδες», συμπλήρωσε ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός.
«Μακρίδης, όπως... Έκτορ»
Επιστροφή στον Γκονζάλες. Αφού ο ίδιος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο διάστημα της παρουσίας του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κύπρου, θελήσαμε να πληροφορηθούμε ποιοι παίκτες έχουν εντυπωσιάσει τον ίδιο. «Απ’ όσους έχω αντιμετωπίσει στην Κύπρο ξεχωρίζω δύο παίκτε του ΑΠΟΕΛ: τον Φερναντέζ και τον Μακρίδη. Αυτός ο τελευταίος είναι βραχύσωμος και ταχύς, όπως εγώ δηλαδή! Νομίζω πως θα μπορούσε να παίξει στο εξωτερικό, όπως βέβαια και αρκετοί άλλοι που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα», εκτίμησε ο Έκτορ, ο οποίος φύλαξε μία από τις καλές του ντρίμπλες στο ερώτημά μας για το αν βλέπει το αγωνιστικό του μέλλον στην ΑΕΚ ή στην Κύπρο.
«Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με την ΑΕΚ και ίσως οι διοικούντες να μου προτείνουν να το ανανεώσουμε. Δεν το ξέρω και δεν το σκέφτομαι. Προτιμώ να επικεντρώνομαι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και, όταν έρθει η ώρα, θα δούμε τι θα γίνει. Είναι πάντως αλήθεια πως κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται τη μετεγγραφή του σε μια μεγαλύτερη λίγκα...»
Δημοσιεύτηκε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου