Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ρασίντ Αλαμπί: Η απολογία του θύματος στο θύτη



Όσοι παρευρέθησαν στο ΓΣΠ για την αναμέτρηση Ομόνοια-Αλκή (5-0) έγιναν μάρτυρες μιας σπάνιας στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου μαζικής αποδοκιμασίας (υπό μορφή ειρωνείας και χλεύης) των οπαδών των «πρασίνων» προς τον Ρασίντ Αλαμπί. Με επίσημη ανακοίνωσή της η Θύρα 9 επιβεβαίωσε ότι οι φίλοι του «τριφυλλιού» ήταν εκείνοι που ήρξαντο χειρών αδίκων απέναντι στον ποδοσφαιριστή της ομάδας τους.
«Σε κάποια φάση του παιχνιδιού, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής μετά από ντρίπλα του χειροκροτήθηκε ειρωνικά από κόσμο της ομάδας μας που καθόταν στην Ανατολική στην Δυτική και στην Βόρεια κερκίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή των οργανωμένων.
Οι τελευταίοι ισχυρίζονται ότι ο Νιγηριανός αντέδρασε με προτεταμένο το μεσαίο δάκτυλο προς τη Θύρα 9 και αυτό οδήγησε σε «όξυνση του κλίματος, μαζικά σφυρίγματα και ένταση. Μετά από όλα αυτά ο Αλαμπί γύρισε ξανά προς τη Βόρεια κερκίδα και έδειξε τα γεννητικά του όργανα αυτή τη φορά, ενώ καύλιασε για άλλη μια φορά τους οπαδούς μας. Με το τέλος του παιχνιδιού ο ποδοσφαιριστής μας κατευθύνθηκε προς την Δυτική κερκίδα για να δώσει στους οπαδούς μας τη φανέλα του. Εκεί φαίνεται κάποιοι πως ήταν αντίθετοι, κάτι που ενόχλησε τον Αλαμπί και έριξε τη φανέλα του χάμω και καύλιασε για τρίτη φορά τους οπαδούς μας».
Με άλλα λόγια, τρεις φορές προκλήθηκε και τρεις φορές αντέδρασε (άσεμνα, ουδεμία αντίρρηση επ’ αυτού) ο Αλαμπί, τον οποίο κάπου στο 80’ λυπήθηκε ο Ζοάο Πάουλο Αντράντε και γυρίζοντας προς τη Θύρα 9 ύψωσε -δίκην ικέτη- τα χέρια του ζητώντας έλεος για τον συμπαίκτη του.
Η επίσημη Ομόνοια δεν τοποθετήθηκε ανήμερα των συγκεκριμένων συμβάντων και δύο μέρες αργότερα με επίσημη ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι το θύμα (Αλαμπί) απολογήθηκε στο θύτη (κόσμος) για την απρεπή συμπεριφορά του στο παιχνίδι με την Αλκή. Κοινώς, ήρθαν τα πάνω κάτω στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι σε ουδέν συμβόλαιο επαγγελματία ποδοσφαιριστή περιλαμβάνεται ρήτρα που απαγορεύει την ανθρώπινη αντίδραση απέναντι στον εν χορώ διασυρμό του -και δη από τους οπαδούς της ομάδας του! Εκτός κι αν έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε ότι οι ποδοσφαιριστές, αφ’ ης στιγμής πληρώνονται κανονικά (κάτι που δεν ισχύει στην Ομόνοια και αυτή τη σεζόν), δεν έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και οφείλουν να επιδεικνύουν ανοσία στις προσωπικές προσβολές. Να συμπεριφέρονται, δηλαδή, όπως τα γαϊδούρια και τα μουλάρια οι (αληθινοί) πρωταγωνιστές του αθλήματος!
Αναρωτήθηκε άραγε κάποιος απ’ όσους χλεύαζαν τον Αλαμπί και ακολούθως διέτασσαν ουσιαστικά τη διοίκηση του συλλόγου να τον υποχρεώσει σε απολογία τι μήνυμα πέρασε στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας αυτή η κατάσταση; Αντί απάντησης ας αναλογιστούν για ποιο λόγο -και με φωτεινή εξαίρεση τον Αντράντε- ουδείς από τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τους παράγοντες του «τριφυλλιού» επιχείρησε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης να υψώσει ασπίδα προστασίας στον Αλαμπί. Αν αυτό είναι το επίπεδο αλληλεγγύης και ομαδικού πνεύματος στους «πρασίνους», μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περαιτέρω ανάλυση για την πορεία τους την τρέχουσα αγωνιστική  περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου