Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

UEFA Best Player in Europe Award: Ιδού η δεκάδα των υποψηφίων!



Ποιος θα αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη για την αγωνιστική περίοδο 2012/13; Το μόνο βέβαιο είναι ότι όπως και την περασμένη διετία δεν θα είναι ο ίδιος με την προηγούμενη χρονιά. Τον πρώτιστο νικητή του διαγωνισμού, Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα, 2011) διαδέχτηκε το περασμένο έτος ο Αντρές Ινιέστα (Μπαρσελόνα, 2012), ο οποίος όμως αυτή τη φορά δεν συμπεριλαμβάνεται καν στη δεκάδα των υποψηφίων για το εφετινό βραβείο!
Η δεκάδα των μνηστήρων του UEFA Best Player in Europe Award (σ.σ. θα απονεμηθεί στις 29 Αυγούστου, στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ), ανακοινώθηκε σήμερα από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και απαρτίζεται από τους ακολούθως παρατιθέμενους σε αλφαβητική σειρά παίκτες:



1. Gareth Bale (Ουαλός, Τότεναμ)


2. Cristiano Ronaldo (Πορτογάλος, Ρεάλ Μαδρίτης)

3. Zlatan Ibrahimović (Σουηδός, Παρί Σεν Ζερμαίν)

4. Robert Lewandowski (Πολωνός, Ντόρτμουντ)

5. Lionel Messi (Αργεντινή, Μπαρσελόνα)

6. Thomas Müller (Γερμανός, Μπάγερν)

7. Franck Ribéry (Γάλλος, Μπάγερν)

8. Arjen Robben (Ολλανδός, Μπάγερν)

9. Bastian Schweinsteiger (Γερμανός, Μπάγερν)

10. Robin van Persie (Ολλανδός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Σημειώνεται ότι το εν λόγω βραβείο προέκυψε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, και συνδιοργανώνεται από την UEFA και την European Sports Media, της οποίας μέλη είναι τα ακόλουθα έντυπα: kicker (Γερμανία), A Bola (Πορτογαλία), De Telegraaf (Ολλανδία), Marca (Ισπανία), ELF (Ολλανδία), Fanatik(Τουρκία), Frankfurter Allgemeine Zeitung (Γερμανία), Sport-Express(Ρωσία), Sport-Magazine (Βέλγιο), Tipsbladet (Δανία), World Soccer (Αγγλία).
Υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη είναι όλοι οι παίκτες (ανεξαρτήτως εθνικότητας), οι οποίοι την περασμένη περίοδο αγωνίστηκαν σε σύλλογο χώρας-μέλους της UEFA. Οι ποδοσφαιριστές αξιολογούνται με βάση τις επιδόσεις τους εντός κι εκτός συνόρων, καθώς και με την εθνική τους ομάδα, από το Σεπτέμβριο του 2012 ως και τον Αύγουστο του 2013.
Στην πρώτη φάση της διαδικασίας καθένας από τους 53 αθλητικογράφους (σ.σ. ένας για κάθε χώρα-μέλος της UEFA) κατάρτισε μια λίστα πέντε παικτών, εκ των οποίων ο πρώτος έλαβε πέντε πόντους, ο δεύτερος τέσσερις, ο τρίτος τρεις κ.ο.κ. Οι δέκα ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη βαθμολογία πέρασαν στον επόμενο γύρο, όπου οι 53 αθλητικογράφοι θα επιλέξουν τους κατά τη γνώμη τους τρεις κορυφαίους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα ανακοινωθούν την Τρίτη 6 Αυγούστου.
Η τελική ψηφοφορία θα είναι ηλεκτρονική και θα γίνει ζωντανά στις 29 Αυγούστου, στο «Γκριμαλντί Φόρουμ» του Μονακό, στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του UEFA Champions League. Την πλήρη λίστα των 26 ποδοσφαιριστών που έλαβαν ψήφους στην αρχική διαδικασία μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://uefa.to/11yaQBc

Το 2013 είναι και η εναρκτήρια χρονιά απονομής της καλύτερης παίκτριας στην Ευρώπη. Η δεκάδα των υποψηφίων γι’ αυτό το βραβείο θα προκύψει μέσα από ψηφοφορία των προπονητών των 12 ομάδων που συμμετέχουν στο Euro2013, καθώς και των οκτώ τεχνικών των συλλόγων που συμμετείχαν την περασμένη περίοδο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών.
Το εκλογικό σώμα γι’ αυτή τη διάκριση θα απαρτίζεται από 18 δημοσιογράφους, οι οποίοι προβάλλουν με συνέπεια το γυναικείο ποδόσφαιρο και θα επιλεγούν από την ESM. Το βραβείο θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της φάσης των 32 και των 16 του γυναικείου Τσάμπιονς Λιγκ 2013/14, η οποία θα λάβει χώρα στις 5 Σεπτεμβρίου, στη Νιόν της Ελβετίας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου