Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ουαί τοις ηττημένοις (του Εφετείου)!

«Αφού στους πειθαρχικούς κανονισμούς δεν υπάρχει πρόνοια για τις κίτρινες κάρτες στο σούπερ καπ (σε αντίθεση με τις κόκκινες ή δεύτερες κίτρινες), τότε δεν μεταφέρονται». Αυτή είναι συνοπτικά η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΛ στην υπόθεση του Ρούι Μιγκέλ.
Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό, ένας παίκτης θα πρέπει να παίξει τουλάχιστον τέσσερα σούπερ καπ και να δεχτεί κίτρινη σε όλα, προκειμένου να τιμωρηθεί εν όψει του πέμπτου. Αν υπήρξε ή υπάρξει τέτοιος ποδοσφαιριστή, εισηγούμαι να καταχωρηθεί άμεσα στο βιβλίο Γκίνες…

Η ΑΕΛ επίσης ισχυρίζεται πως το σούπερ καπ είναι ξεχωριστό πρωτάθλημα. Μόνον που -σε αντίθεση με τις προκηρύξεις όλων των υπολοίπων πρωταθλημάτων (Α’, Β’, Γ’, Δ’ κατηγορίας και Κυπέλλου)- η αντίστοιχη που επικαλείται για τον αγώνα για την Ασπίδα:
α) δεν υπάρχει πουθενά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ
β) δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη πρωτάθλημα
γ) έχει έκταση μιάμιση (!) σελίδα
δ) στην τελευταία από τις μόλις δέκα παραγράφους της αναφέρει: «Για οποιοδήποτε ζήτημα δεν προβλέπεται στους παρόντες κανονισμούς ισχύουν τα αναφερόμενα στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας τη χρονιά που παρουσιάζεται το πρόβλημα».
Συνιστούν αυτά ξεχωριστό και ανεξάρτητο πρωτάθλημα ή απλώς ένα μονό παιχνίδι τροπαίου, για το οποίο στη σχετική προκήρυξη μνημονεύονται οι όποιες τροποποιημένες διατάξεις σε σχέση με τα αντίστοιχα παιχνίδια πρωταθλήματος;
Περαιτέρω η ΑΕΛ επικαλείται την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ, «όπου φαίνεται η ξεχωριστή αναγραφή των 3 καρτών που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής μας στο θεσμό του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας και της 1 που δέχθηκε στο θεσμό LTV Supercup». Υπενθύμιση. Πρόκειται για την ίδια ιστοσελίδα που…
α) εμφάνιζε τιμωρημένο τον Ρούι Μιγκέλ εν όψει του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα
β) εμφάνιζε τιμωρημένο τον Ντεντέ εν όψει του αγώνα με την Αγία Νάπα
γ) από το καλοκαίρι του 2008 εμφανίζει ως τιμωρημένο κάθε ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετά από κίτρινη στο σούπερ καπ δεχόταν άλλες τρεις στο πρωτάθλημα.
Για να γλιτώσει από αυτό το δεδικασμένο, η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ ανέφερε στο αιτιολογικό δικαίωσης της ΑΕΛ πως η προκήρυξη του σούπερ καπ έχει ημερομηνία 19.03.2012, ότι δηλαδή η τροποποίηση και ο διαχωρισμός επήλθαν αυτή τη χρονιά.
Ατυχώς γι’ αυτήν τέτοια προκήρυξη δεν έχει εμφανιστεί πουθενά μέχρι σήμερα, ενώ η αντίστοιχη που παρέθεσε η ΑΕΛ έχει ημερομηνία 19.03.2009 και -ήδη από την πρώτη πρόταση- ξεκαθαρίζει ότι ισχύει από την περίοδο 2008/09 ως και την περίοδο 2012/13!
Τι σημαίνει αυτό; Δύο πράγματα. Αν την ερχόμενη Τετάρτη, το εφετείο δικαιώσει την ΑΕΛ, τότε η ΚΟΠ έχει αλλοιώσει τα πρωταθλήματα της περασμένης τετραετίας, επειδή ως διοργανώτρια αρχή παρερμήνευσε τους κανονισμούς!
Αν πάλι το εφετείο -βασιζόμενο στο δεδικασμένο της περασμένης τετραετίας- δικαιώσει τη Νέα Σαλαμίνα, τότε η ΑΕΛ δεν θα έχει βάλει τα γυαλιά σε όσους δεν μελετούν εις βάθος τους κανονισμούς (όπως υπερηφανεύτηκε την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρός της), αλλά θα έχει βάλει τα χεράκια της και θα έχει βγάλει τα ματάκια της. Σε κάθε περίπτωση, καλά ξεμπερδέματα!
Δημοσιεύτηκε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου