Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κορυφαίος στην Ευρώπη ο Ρονάλντο!



Ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε να περιμένει πέντε χρόνια για τη μεγάλη δικαίωση, την κατάκτηση της περίφημης Decima (η δέκατη κούπα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ). Σε ατομικό επίπεδο η αναμονή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο κράτησε ένα χρόνο λιγότερο: στην τέταρτη παρουσία του στην τριάδα των τελικών υποψηφίων για το βραβείο του Καλύτερου Παίκτη στην Ευρώπη ο 29χρονος Πορτογάλος κατέκτησε το πολύτιμο αγαλματίδιο, το οποίο έλειπε από την πλουσιότατη τροπαιοθήκη του.

Στο περιθώριο της αποψινής κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Γκριμάλντι Φόρουμ» του Μονακό, ο σούπερ σταρ της πρωταθλήτριας Ευρώπης συγκέντρωσε στη ζωντανή ψηφοφορία την προτίμηση των μισών από τους 54 δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν να επιλέξουν μεταξύ αυτού και των άσων της Μπάγερν, Μάνουελ Νόιερ (18 ψήφοι) και Άριεν Ρόμπεν (9 ψήφοι) για τον κορυφαίο της Ευρώπης την περίοδο 2013/14.

«Είμαι αληθινά χαρούμενος και πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, διότι χωρίς ομάδα τα ατομικά βραβεία δεν είναι εφικτά. Το συγκεκριμένο τρόπαιο έλειπε από το μουσείο μου, άρα ο αδελφός μου θα το προσθέσει τώρα σε αυτό», δήλωσε κατά τη διάρκεια της απονομής ο Ρονάλντο, ο οποίος διαδέχεται στο συγκεκριμένο πόστο τους Φρανκ Ριμπερί (2012/13), Αντρές Ινιέστα (2011/12) και Λιονέλ Μέσι (2010/11).

Ερωτηθείς για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρεάλ ο 29χρονος αποκρίθηκε: «Ήταν φανταστικό, κάτι που η Ρεάλ ανέμενε πολλά χρόνια. Ως παίκτες αυτής της ομάδας αισθανόμαστε σαν να είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε το συγκεκριμένο τρόπαιο. Ήταν μια φανταστική περίοδος, καθώς κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ, το κύπελλο Ισπανίας και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ».


Αναφορικά με τη δυνατότητα της «βασίλισσας της Ευρώπης» να γίνει ο πρώτος σύλλογος που θα υπερασπιστεί με επιτυχία τα σκήπτρα του στη διοργάνωση ο Πορτογάλος υπογράμμισε: «Όλα είναι πιθανά. Έχω κατακτήσει αυτόν τον τίτλο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ, τώρα κοιτάμε μπροστά για την επόμενη κατάκτηση».

Υπενθυμίζεται πως προ μηνός οι Νόιερ, Ρόμπεν και Ρονάλντο είχαν συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς στη δεύτερη ψηφοφορία των 54 δημοσιογράφων (σ.σ. ένας από κάθε ομοσπονδία-μέλος της UEFA) μεταξύ μιας δεκάδας ποδοσφαιριστών, η οποία με τη σειρά της είχε προκύψει ως αποτέλεσμα της αρχικής ψηφοφορίας των ίδιων αθλητικογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου