Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ζητούνται δύο πρεμιέρες εν όψει Λοκομοτίβ



Με το προχθεσινό παιχνίδι στα «Πηγάδια» απέναντι στην Ξάνθη ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών προετοιμασίας εν όψει των υποχρεώσεών του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες είναι ένας ευυπόληπτος απολογισμός, έστω και αν τα εν λόγω παιχνίδια χρησιμεύουν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα για την εξαγωγή συμπερασμάτων από τους προπονητές.

Απ’ όσα κατέγραψε ο Χριστάκης Χριστοφόρου στη διάρκεια αυτού του κύκλου των φιλικών υπάρχουν δύο πράγματα που σίγουρα τον απασχολούν και τον προβληματίζουν εν όψει των αγώνων με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Το πρώτο έχει να κάνει με το σκοράρισμα. Οι «γαλάζιοι» σκόραραν άνω του ενός τέρματος μόνον απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής (Πράτο, Αγία Νάπα), έμειναν «άσφαιροι» απέναντι σε Παλέρμο και Ξάνθη και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική στα γκολ και στην εν γένει επιθετική συνεισφορά του Σανγκόι, ο οποίος θα λείψει λόγω τιμωρίας από το πρώτο παιχνίδι με τους Ρώσους.
Το δεύτερο θέμα που απασχολεί τον προπονητή του Απόλλωνα είναι η άμυνα, η οποία την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ οφείλει να κρατήσει το μηδέν, προκειμένου να υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης στον επαναληπτικό της Μόσχας. Οι «γαλάζιοι» κράτησαν ανέπαφη την εστία τους απέναντι σε Σαλαμίνα, Οθέλλο, Ανόρθωση και Αγία Νάπα, ομάδες δηλαδή που υστερούν σημαντικά σε ποιότητα έναντι της Λοκομοτίβ, άρα είναι μάλλον φυσιολογικό να υπάρχει ανησυχία.
Για αυτές τις δύο «πληγές» ο Χριστοφόρου θα αισθανόταν πολύ πιο άνετα, αν είχε ετοιμοπόλεμους στη διάθεσή του τους νεοαποκτηθέντες Γκριγκόρε και Αντράντε. Ένεκα των τραυματισμών τους, όμως, ο μεν Ρουμάνος κάνει αγώνα δρόμου για να είναι διαθέσιμος στον επαναληπτικό, ο δε Πορτογάλος υστερεί ακόμη σημαντικά σε αγωνιστικό ρυθμό, με αποτέλεσμα ο προπονητής του να προβληματίζεται για το αν πρέπει να τον επιλέξει ως παρτενέρ του Μερκή στο παιχνίδι της Πέμπτης.
Εκεί δηλαδή που ο Απόλλωνας θα κληθεί να κάνει δύο πρεμιέρες και σε αντίπαλο υψηλής δυναμικής να καταφέρει αφ’ ενός να κρατήσει το μηδέν, αφ’ ετέρου να φτάσει σε νίκη με σκόρερ κάποιον άλλο (ή κάποιους άλλους) πλην του Σανγκόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου