Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ο... σεσημασμένος Τζον Τέρι


Πόσο επαγγελματίας ψεύτης είναι ο Τζον Τέρι αποκαλύφθηκε σε μια δικαιολογία του απέναντι στη σύζυγό του. Όταν κάποτε ο αρχηγός της Τσέλσι ήθελε να αποφύγει ένα ραντεβού τους, απολογήθηκε επικαλούμενος τον θάνατο της θείας του, η οποία ωστόσο έχαιρε άκρας υγείας. Και να ήταν μόνον αυτό…
Εξαιρουμένων πιθανότατα μόνο τον (ψευδο)πουριτανών Άγγλων, ο υπόλοιπος κόσμος έχει συνειδητοποιήσει εδώ και χρόνια πως ο Τέρι μπορεί ενδεχομένως να λειτουργήσει ως πρότυπο παίκτη, σίγουρα όμως όχι ως πρότυπο ανθρώπου. Κάποιος, ο οποίος μεθυσμένος χλευάζει Αμερικανούς τουρίστες την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου, βάζει τεράστια στοιχήματα με τους συμπαίκτες του και εν αγνοία του συλλόγου χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του για προσωπικές υποθέσεις, είναι ακατάλληλος για ηθική φιγούρα. Δεν χρειάζεται (και) μια εξωσυζυγική σχέση με τη γυναίκα του κολλητού του για να το αποδείξει.

Άλλωστε, ο παράνομος δεσμός του με τη Βανέσα Περονσέλ (μέχρι πρότινος σύντροφο του Γουέιν Μπριτζ) δεν ήταν η πρώτη παρεκτροπή του. Για την αλλαγή ζωής του έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό θρυλικά περιστατικά. Υπενθυμίζεται πως το 2008 του είχε αφαιρεθεί προσωρινά το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας, διότι με την Μπέντλεϊ του είχε καταλάβει επί δύο ώρες τη θέση παρκαρίσματος ενός αυτοκινήτου για αναπήρους. Μέσα στην ίδια Μπέντλεϊ είχε απατήσει τη σύζυγό του με μια 17χρονη που του ζήτησε αυτόγραφο, ενώ οργιώδης υπήρξε η φημολογία πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της γυναίκας του ο 29χρονος είχε συνευρεθεί ερωτικά σε γυναικείες τουαλέτες με την Αλίσια Ντουβάλ που μέχρι τότε είχε υποστεί σε 15 εγχειρήσεις στήθους και είχε συνάψει σχέση με πολλαπλάσιους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Οι απιστίες του πρέπει να υστερούν αριθμητικά μόνο των μεθυσιών και των χειροδικιών του, αλλά -ως είθισται να λέγεται- αυτά συμβαίνουν, όταν κάποιος προερχόμενος από τις κοινωνικά κατώτερες συνοικίες μετατρέπεται στον πλέον ακριβοπληρωμένο επαγγελματία ποδοσφαιριστή της Αγγλίας. Με εβδομαδιαίες απολαβές περί τα 200.000 ευρώ ακόμη και ο πιο ισχυρός χαρακτήρας παρασύρεται σε ανάλογα ρίσκα.
Στην περίπτωση του Τέρι, άλλωστε, δεν αποκλείεται να ευθύνονται και τα γονίδια. Πριν από ένα χρόνο ο πατέρας του είχε συλληφθεί να διακινεί κοκαΐνη, η μητέρα του και η μητριά του έλαβαν το ίδιο διάστημα δριμύτατες παρατηρήσεις για απόπειρα κλοπής!
Οι απιστίες διάσημων αθλητών έχουν πάψει να αποτελούν αμιγώς προσωπικές υποθέσεις, διότι πέρα από την απόδοσή τους πωλούν και μια συγκεκριμένη δημόσια εικόνα. Το σκάνδαλο Τέρι δεν διαφέρει ουσιωδώς από το αντίστοιχο του Τάιγκερ Γουντς. Σε αντιδιαστολή, ωστόσο, με τον επιφανή γκόλφερ η απιστία του ποδοσφαιριστή προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, διότι έγινε εις βάρος συμπαίκτη του, ο οποίος μάλλον θα ανήκει στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ποδόσφαιρο, όπου βρίσκει εφαρμογή η ψυχολογία του συνόλου, πειθαρχεί σε μια στρατιωτική ηθική. Αυτή ορίζει πως όποιος παρεκτρέπεται προς τα έξω, τυγχάνει υποστήριξης. Όποιος όμως παρεκτρέπεται εσωτερικά, ήτοι απέναντι στους ομολόγους του, εκκαθαρίζεται.
Τέτοιες γυναικοδουλειές λειτουργούν καταλυτικά στις αντροπαρέες. Θέτουν μάλιστα σε τέτοιο κίνδυνο τη συνοχή, ώστε συχνά ένας πρέπει να αποχωρήσει. Στην προκειμένη περίπτωση υπέρ του Τέρι συνηγορεί το γεγονός ότι εν όψει Μουντιάλ ο Μπριτζ υπολογίζεται ως αναπληρωματικός του Άσλεϊ Κόουλ, ενώ ο ίδιος είναι αναντικατάστατος. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο…

ΚΑΡΛΙ ΖΟΥΚΕΡ: Η… αντί-Περονσέλ!
Για τους Άγγλους, ως γνωστόν, δεν υπάρχει το παραμικρό, για το οποίο δεν μπορεί να τοποθετηθεί ένα στοίχημα. Μάλιστα με αφορμή το σκάνδαλο Τέρι η ευρηματικότητα των book πέρασε σε άλλο επίπεδο. Με αφορμή το σύνθημα των οπαδών της Γουέστ Χαμ (“Chelsea wherever you may be, dont trust your wife to John Terry”, δηλαδή «Όποιος είναι με την Τσέλσι, όπου κι αν είναι, ας μην εμπιστευτεί τη γυναίκα του στον Τζόν Τέρι) και την αποκάλυψη της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας “Sun” πως το γαλλικό μοντέλο Βανέσα Περονσέλ -εκτός από τη νόμιμο δεσμό με τον Γουέιν Μπριτζ και τον παράνομο με τον Τζον Τέρι- είχε σχέση και με άλλους τρεις ποδοσφαιριστές των «μπλε», άρχισαν να δέχονται πονταρίσματα για το ποια WaG (Wives and Girlfriends) δεν θα υπέκυπτε ποτέ στον αρχηγό της Τσέλσι! Νικήτρια σε αυτόν τον άτυπο διαγωνισμό ηθικής και αφοσίωσης αναδείχθηκε η καλλίπυγος Κάρλι Ζούκερ, σύζυγος του διεθνούς εξτρέμ των «μπλε», Τζο Κόουλ. Το γιατί δεν πρόκειται, φυσικά, να το μάθουμε -τουλάχιστον όχι από τους book

Τα χαρακτηριστικότερα παρεμφερή ποδοσφαιρικά σκάνδαλα
Είναι αυτονόητο πως ακόμη κι ένας τόμος δεν θα ήταν αρκετός να συμπεριλάβει όλες τις κατά καιρούς απιστίες επιφανών αθλητών. Για καθαρά πρακτικούς λόγους, συνεπώς, η «Α.τ.Κ.» θυμίζει τις πιο χαρακτηριστικές από το χώρο του ποδοσφαίρου.
Το πιο συγγενές σκάνδαλο σε αυτό του Τζον Τέρι συνέβη στην εθνική ομάδα των Η.Π.Α. Δύο μήνες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στη Γαλλία ο τότε ομοσπονδιακός εκλέκτορας Στιβ Σάμπσον είχε διαγράψει από το ρόστερ τον αρχηγό Τζον Χαρκς, διότι είχε αποκαλυφθεί η παράνομη σχέση του με τη σύζυγο του συμπαίκτη του Έρικ Γουινάλντα, ο οποίος το 2003 χώρισε με τη γυναίκα του Έιμι και αργότερα πήρε διαζύγιο.
Στη χαραυγή της νέας χιλιετίας είχε αποκαλυφθεί στο Μόναχο 1860 η παράνομη σχέση του μάνατζερ Έντγκαρ Γκίινεν με την Άνγκελα Χέσλερ, συζύγου του οργανωτή των «λιονταριών», Τόμας. Τα θεμέλια της Μπάγερν είχαν τρίξει λίγα χρόνια αργότερα, όταν με τη σύζυγό του ετοιμόγεννη στο δεύτερο παιδί τους ο Όλιβερ Καν είχε παραδεχτεί δημόσια την εξωσυζυγική σχέση του με τη Βερόνικα Κερτ. Ο Στέφαν Έφενμπεργκ «έκλεψε» τη γυναίκα του συμπαίκτη του στους Βαυαρούς Τόμας Στρουντς, Κλαούντια, την οποία αργότερα νυμφεύθηκε και ακολούθως χώρισε!
Στη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 είχε βγει στη φόρα η παράνομη σχέση του τότε ομοσπονδιακού εκλέκτορα της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, με την Ούλρικα Γιόνσον, παρουσιάστριας της αγγλικής εκδοχής της εκπομπής “American Gladiators” και νικήτρια του “Big Brother”! Άπιστος στη σύζυγό του είχε φανεί και ο Ότμαρ Χίτσφελντ, ο οποίος το 2000 υποχρεώθηκε να ομολογήσει τον επί τρία χρόνια δεσμό του με ένα βραζιλιάνικο μοντέλο ονόματι Ρόζι, αφού όλο και λιγότεροι δημοσιογράφοι πίστευαν πως οι συχνότατες επισκέψεις του στη χώρα του καφέ γίνονταν για σκάουτινγκ παικτών.
Δημοσιεύτηκε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου