Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Τσίπεφ: «Χρειαζόμαστε άμεση βελτίωση κι ενίσχυση»



Δύσκολη, αλλά όχι (ακόμη) οριακή ή απελπιστική. Αυτή είναι μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές στη σεζόν η κατάσταση της Νέας Σαλαμίνας, σύμφωνα με τον Ζβέτομιρ Τσίπεφ. Σε συνέντευξή του στην «Α.τ.Κ.» ο 30χρονος μέσος έκανε τον απολογισμό του ξεκινήματος για το σύλλογο της Αμμοχώστου επισημαίνοντας τα αίτια του κακού και υποδεικνύοντας τρόπους εξόδου από την κρίση. Οι μεστές περιεχομένου, ακριβείς και καίριες τοποθετήσεις του Βούλγαρου άσου (με επταετή θητεία στα γερμανικά γήπεδα) θα εντυπωσιάσουν και θα συζητηθούν.


-Ζβέτομιρ, γιατί η Ν. Σαλαμίνα έχει μόλις μια νίκη και τέσσερις βαθμούς μετά από πέντε παιχνίδια;
-Στη μη αξιοποίηση των ευκαιριών μας και στα λάθη στην άμυνα. Στα περισσότερα παιχνίδια ήμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι σαφής: «όποιος δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες του, στο τέλος δέχεται το γκολ». Κι επειδή το αποτέλεσμα μετράει, αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ λιγότερους βαθμούς απ’ ό,τι θα έπρεπε βάσει της απόδοσής μας.
-Τι πρέπει να αλλάξει στη διακοπή, ώστε η συνέχεια να είναι καλύτερη;
Να σταματήσουμε τα λάθη και να αρχίσουμε να σκοράρουμε. Ακούγεται και είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Η ομάδα έχει πίσω της μια πολύ καλή και μακρά προετοιμασία, η οποία δεν βγήκε στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά δεν ακυρώνεται κιόλας. Από τη δεύτερη ως την τέταρτη αγωνιστική δεχτήκαμε μόλις ένα γκολ. Δυστυχώς όμως σκοράραμε μόνο σε ένα από τα τρία αυτά παιχνίδια...
-Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, η Σαλαμίνα προηγήθηκε στην επανάληψη κι όμως κατέρρευσε. Γιατί;
Διότι δεν ήμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι για να διαχειριστούμε αυτό το 0-1. Μετά από τόσες σπαταλημένες ευκαιρίες στα προηγούμενα παιχνίδια, όπου χάσαμε ακόμη και πέναλτι, είναι δύσκολο να βρεις ηρεμία στο παιχνίδι κι αυτοπεποίθηση. Ακόμη και στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ χάσαμε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.
-Αν επέλθει η επιθυμητή βελτίωση, ως πού μπορείτε να φτάσετε;
Δύσκολο να το πω και δεν θέλω να κάνω τόσο μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις. Αυτή τη στιγμή η ομάδα πρέπει να κοιτάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πρέπει να μη βγει εκτός ρυθμού από τη διακοπή, να συνεχίσει να παίζει όπως στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, να αρχίσει να σκοράρει πιο συχνά και να σταθεροποιηθεί. Και σε 3-4 μήνες χρειάζεται να ενισχυθεί σε όποιες θέσεις κρίνουν το προεδρείο και ο προπονητής.
-Μήπως τότε θα είναι αργά; Μήπως η ομάδα χρειάζεται άμεσα ενίσχυση;
Η Σαλαμίνα χρειάζεται παίκτες ικανούς να τη βοηθήσουν άμεσα και τέτοιοι δεν είναι διαθέσιμοι αυτή την περίοδο. Με το υπάρχον ρόστερ μπορούμε να πορευτούμε ως τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο. Τότε καλό είναι να έρθουν παίκτες που θα τονώσουν το συναγωνισμό σε κάθε θέση. Πιστεύω πως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε ομάδα στη λίγκα, ωστόσο αυτό που για την ώρα μας διαφοροποιεί από τους λεγόμενους μεγάλους είναι πως αυτοί διαθέτουν 16-17 ισάξιους παίκτες, ενώ εμείς 12-13.
-Μετά από τρεις μήνες στην Κύπρο ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του ποδοσφαίρου;
Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στη λίγκα. Ο ρυθμός είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με τις κορυφαίες λίγκες, αλλά αυτό οφείλεται στη θερμοκρασία. Με τόση ζέστη πώς να παίξεις 90 λεπτά τόσο γρήγορα όσο στη Γερμανία; Πιστεύω πάντως πως οι διαφορές μεταξύ των κυπριακών ομάδων δεν είναι πολύ μεγάλες και νομίζω πως ως το τέλος του πρωταθλήματος οι πλείστες θα πηγαίνουν από καλά σε άσχημα παιχνίδια και τούμπαλιν.
-Και ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο;
Οι συνήθεις ύποπτοι: ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Ομόνοια. Καλή εντύπωση, ωστόσο, μου έχουν κάνει και οι Αλκή και ΑΕΚ.
Δημοσιεύτηκε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου