Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μαρσέλο

Ασυγχώρητες γκάφες τερματοφυλάκων, παιδαριώδεις γκέλες παγκοσμίου κλάσης αμυντικών, απίστευτα λάθη διαιτητών και -ως κερασάκι στην τούρτα- η νέα έρευνα της αστυνομίας στα κεντρικά της UEFA, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων των Panama Papers. Το περασμένο επταήμερο αφαίρεσε και το τελευταίο φύλλο συκής από τους διαπρύσιους θιασώτες του αξιώματος πως τέτοια φαινόμενα μόνον στην Κύπρο παρατηρούνται.
Η ανικανότητα, η ακαταλληλότητα, η επιτηδειότητα και η διαφθορά δεν έχουν ούτε πατρίδα ούτε φυλή. Διαχρονικά καταγράφονται σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Όσοι διατείνονται ακόμη ότι η διαφορά μας με τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες έγκειται στη συχνότητα και στο βαθμό εμφάνισης αυτών των κρουσμάτων, προφανώς δύσκολα θ’ αναθεωρήσουν, καθώς είτε αρέσκονται είτε έχουν συμφέρον να εθελοτυφλούν.

Πάρτε για παράδειγμα την πιο χαρακτηριστική σκηνή του ευρωπαϊκού τριημέρου: τον ανείπωτου θράσους θεατρινισμό του Μαρσέλο στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Βόλφσμπουργκ. Ένας εκ των ποιοτικότερων στη θέση του παγκοσμίως, αγωνιζόμενος στη «βασίλισσα της Ευρώπης» και στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, επιδόθηκε σε ρεσιτάλ ποδοσφαιρικής ανηθικότητας και αλητείας, καθώς για δική του βιαιοπραγία επιχείρησε με βάναυσα αντιαθλητικό τρόπο να εκμαιεύσει την αποβολή αντιπάλου.
Η σκηνή με τον 28χρονο αριστερό μπακ των «μερένγκες» να σηκώνεται με την μπάλα, να δίνει κουτουλιά στην κοιλιά στον Άρνολντ, ακολούθως να πιάνει προσποιούμενος φρικτό πόνο το πρόσωπό του και να πέφτει ρίχνοντας και μια κλεφτή ματιά στον επόπτη για να σιγουρευτεί για το αποτέλεσμα της «ερμηνείας» του, πρέπει να διδάσκεται ως μία από τις πιο ωμές καταστρατηγήσεις του «ευ αγωνίζεσθαι».
Και όμως: από αυτή την κατάπτυστη ενέργεια ο Μαρσέλο βγαίνει -κατά τα φαινόμενα- ατσαλάκωτος, καθώς μέχρι στιγμής η UEFA δεν έχει ανακοινώσει πως θα κάνει χρήση του βίντεο γι’ αυτήν τη φάση (σ.σ. διέλαθε της προσοχής του διαιτητή), ώστε να τον τιμωρήσει αναδρομικά. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι «αυτά μόνον στην Κύπρο συμβαίνουν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου