Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Μαθαίνει άραγε ο Γκουαρδιόλα;

Το Μπάγερν-Γιουβέντους έχει καταχωριστεί ήδη ως το κορυφαίο παιχνίδι της τρέχουσας διοργάνωσης κι ένα από τα πλέον συναρπαστικά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις πολυάριθμες βαθυστόχαστες αναλύσεις για το πώς εξελίχθηκε σε θρίλερ και πού εν τέλει κρίθηκε αυτή η αναμέτρηση, ας μου επιτραπεί να προσθέσω μια πιο… ρηχή και πεζή. Εξαντλείται σε δύο λέξεις: Πεπ Γκουαρδιόλα.
Ακόμη και στην τρίτη (και τελευταία) χρονιά του στο Μόναχο ο Καταλανός παραμένει υπόχρεος της απόδειξης ότι στα κρίσιμα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, από την κατάκτηση ή μη του οποίου θα κριθεί και η συνολική δουλειά του στην Μπάγερν, ξέρει να προετοιμάζει και να στήνει την ομάδα του σωστά.

Τα πρώτα 70 λεπτά του επαναληπτικού ήταν ο ορισμός της αγωνιστικής χρεοκοπίας για τους Βαυαρούς, επειδή ο προπονητής τους είχε την… έμπνευση να ξεκινήσει το παιχνίδι με την ενδεκάδα που είχε ολοκληρώσει την αναμέτρηση στο Τορίνο (συν τον Αλόνσο αντί του τραυματία Ρόμπεν). Αυτή η ενδεκάδα, που είχε επιτρέψει την αντεπίθεση (και ισοφάριση) της «Μεγάλης Κυρίας» στο πρώτο παιχνίδι, μόνον από τύχη δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο στο Μόναχο.
Ο Γκουαρδιόλα ήταν τόσο χαμένος όσο στον προ διετίας επαναληπτικό ημιτελικό με τη Ρεάλ (0-4). Τη σκαπούλαρε ένεκα της γερμανικής φύσης (άρνηση υποταγής) της ομάδας του και δευτερευόντως επειδή ο ίδιος -με προκλητική καθυστέρηση- διόρθωσε ένα προς ένα τα λάθη του.
Μπερνάτ αντί Μπενατιά, Κομάν αντί Αλόνσο και Τιάγκο αντί Ριμπερί. Με άλλα λόγια, ο Καταλανός αφαίρεσε στον επαναληπτικό όσους παίκτες είχε περάσει αλλαγή στο πρώτο παιχνίδι (Μπενατιά, Ριμπερί) και τέλειωσε την αναμέτρηση στο Μόναχο σχεδόν με ατόφια ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο Τορίνο (μόνη διαφοροποίηση ο Κομάν αντί του Ρόμπεν).
Αποτέλεσμα; Χωρίς τους Μπενατιά, Αλόνσο και Ριμπερί η Μπάγερν είχε επιμέρους σκορ 6-1 επί της Γιουβέντους, ενώ με αυτούς στην ενδεκάδα το επιμέρους σκορ ήταν 3-0 για τους Ιταλούς. Δίδαξε το θρίλερ του Μονάχου στον Γκουαρδιόλα πως «ενδεκάδα που (αποδίδει και) κερδίζει δεν αλλάζει»; Οψόμεθα…
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ στις 20.03.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου